ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Οι καθηγητές/τριες υπεύθυνοι μουσικών συνόλων που επιθυμούν να φτιάξουν ξεχωριστή σελίδα για το σύνολό τους παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τη διαχείριση του ιστότοιπου

Δείτε Μουσικά Σύνολα ΠΜΓΛΠ στο κανάλι youtube Μουσικού Παλλήνης

 επιλέξτε σύνολο στο μενού δεξιά > 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ

Μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες για 4 ώρες τη βδομάδα προβάρουν τη δουλειά τους που παρουσιάζεται σε συναυλίες εντός και εκτός του σχολείου. Ο χαρακτήρας του κάθε συνόλου προσδιορίζεται απο τον υπεύθυνο καθηγητή.

gtr orch

02

Δύο φορές τη βδομάδα, το σχολείο χωρίζεται στα μουσικά του σύνολα. Κατά την ώρα των μουσικών συνόλων θα δούμε μαθητές της Α' γυμνασίου να παίζουν με μαθητές της Γ' λυκείου.  Είναι η ώρα που δεν υπάρχουν τάξεις και συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον καθηγητή απο τον μαθητή!

 Οι μαθητές επιλέγουν το σύνολο που τους ταιριάζει ανάλογα με το όργανο που παίζουν σε συνεργασία με τον εποπτεύοντα καθηγητή και το επίπεδο γνώσης που έχουν πάνω στο όργανο. Πολλοί μαθητές που δεν γνωρίζουν ακόμα να παίζουν καλά το μουσικό τους όργανο στελεχώνουν τα φυτώρια οργάνων.

Κορυφαία θέση στα σύνολα κατέχουν η Ορχήστρα , τα Παραδοσιακά σύνολα, η Χορωδίες και η Μπάντα. Υπάρχουν όμως και μικρότερα σύνολα, μερικά εκ των οποίων  επαγγελματικού επιπέδου, που η δουλειά τους καταξιώνεται στις συναυλίες. Κάθε χρονιά δημιουργούνται απο 20 έως 30 μουσικά σύνολα, τα περισσότερα είναι σταθερά ενώ άλλα δημιουργούνται για μιά χρονιά μόνο ή δύο.