Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΝΛΑΪΝ !

 

Μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων για τους μικρούς μαθητές που θέλουν να αναδείξουν τις μουσικές τους ικανότητες. Γράφτηκε από τον Σταύρο Κατηρτζόγλου.

03

Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής σε μουσικό σχολείο δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει μουσική ή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Είναι απαραίτητο όμως, να διαθέτει βασικές μουσικές ικανότητες. Παρακάτω θα δώσουμε μια ιδέα για το πώς αυτές μπορούν να αναγνωριστούν. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Η σειρά ασκήσεων που ακολουθεί δεν αποτελεί οδηγό για τις εισαγωγικές εξετάσεις δεδομένου ότι το είδος των ασκήσεων μπορεί να αλλάξει απο χρονιά σε χρονιά.
  • Αυτή η  σειρά ασκήσεων βοηθά τους μικρούς μαθητές αλλά δεν υποκαθιστά τις εισαγωγικές εξετάσεις ούτε αποτελεί προετοιμασία γι αυτές.
  • Αυτή η σειρά ασκήσεων έχει σαν κύριο στόχο αφενός να μειώσει τη νευρικότητα (άγχος) του μαθητή όταν υποβάλεται σε τεστ και αφ' ετέρου να γνωρίσει ο μαθητής το μουσικό που κρύβει μέσα του!
  • Αυτή η  σειρά ασκήσεων αποτελεί μια εκπαιδευτική πρόταση της διαχείρισης του ιστότοπου, που φέρει την ευθύνη της συγγραφής της.

Ας συστηθούμε λοιπόν...   

Γειά σου, με λένε Ονλάϊν και είμαι ο δάσκαλος σου!

Έχω γράψει μια σειρά ασκήσεων που ελπίζω να σε βοηθήσουν . Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις αφού έχεις εμένα για δάσκαλο!

 

Ας σοβαρευτούμε όμως, όσο πιο πολύ μελετήσεις, τόσο πιο εύκολα θα σου φανούν τα τεστ, μην απογοητευτείς λοιπόν αν σε κάποιο από αυτά δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά, θέλει επιμονή! Γι αυτό μερικοί δάσκαλοι λένε ότι η μουσική είναι η τέχνη της πειθαρχίας! Όχι της πειθαρχίας που σου επιβάλουν οι άλλοι, αλλά της πειθαρχίας που εσύ ο ίδιος βάζεις στον εαυτό σου για να πετύχεις τους στόχους σου! Εμπρός λοιπόν!

Επειδή οι ασκήσεις είναι αρκετές, έφτιαξα ένα μενού στα δεξιά. Μπορούμε να βρούμε την άσκηση που θέλουμε επιλέγοντας μία απ' αυτό το μενού. Για παράδειγμα αν πατήσω το Β1 τότε θα πάω στην 1η ερώτηση της Β ενότητας (Ακουστική ικανότητα), αν πάλι θέλω να δω τη λύση μιας άσκησης τότε θα πατήσω "επόμενο" ή "λύση του Β1"

Ας δούμε λοιπόν μαζί μια προς μια τις· μουσικές ερωτήσεις. Πάμε ; Πάτησε μία στο μενού ή "επόμενο" !