Άρθρα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ ;

ΕΠΙΛΕΞΤΕ...

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑΣ 2016-2017

   Οι αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Παλλήνης κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017 θα γίνονται δεκτές στο σχολείο από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2016. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2016-2017 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τις εργάσιμες ημέρες από την Πέμπτη 16 έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016Διαβάστε τη φετινή εγκύκλιο.

    Οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να κάνουν γραπτές αιτήσεις στη γραμματεία του σχολείου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30 έως 13:00 (Προσοχή: Κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, δηλαδή τις ημέρες 16-18-20-23-25-27-30 Μαΐου και 1η Ιουνίου, λόγω της λειτουργίας του ως εξεταστικό κέντρο, το σχολείο δεν θα δέχεται γραπτές αιτήσεις παρά μόνο ηλεκτρονικές).

Ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορείτε να κάνετε όλο το 24ωρο καθώς και Σαββατοκύριακα/αργίες μέχρι την 31η Μαΐου, πατώντας το παρακάτω κουμπί :

aitisis

Ευχόμαστε στα "πρωτάκια" του 2016-17 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δείτε επίσης: Ο Δάσκαλος Ονλάϊν για μικρούς φίλους και Ακούω και παίζω  που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα!

 

------------------------------------------------------------------------

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ;

   Στο Μουσικό Παλλήνης μπορείτε να εγγραφείτε επιτυγχάνοντας στις εισαγωγικές ή στις κατατακτήριες εξετάσεις

 • ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ είναι οι μουσικές δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους απόφοιτους της ΣΤ' Δημοτικού
 • ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ είναι οι μουσικές δοκιμασίες που απευθύνονται στους υποψηφίους απόφοιτους της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου

  Εγκύκλιος εισαγωγικών εξετάσεων για το σχολικό έτος 2016-17

Διαβάστε παρακάτω και στο μενού δεξιά για περισσότερες πληροφορίες 


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

   Στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης μπορούν να εγγραφούν μαθητές που ...

 • έχουν περάσει στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου ή
 • έχουν περάσει στις κατατακτήριες εξετάσεις για την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου  ή
 • φοιτούν ήδη σε κάποιο άλλο Μουσικό Γυμνάσιο και επιθυμούν να μετεγγραφούν στο σχολείο μας και
 • διαμένουν σε περιοχή της Αττικής  που καλύπτει το σχολείο μας

ΛΥΚΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 •  Στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν όσοι  μαθητές είναι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης ή άλλων Μουσικών Γυμνασίων της χώρας  με μετεγγραφή.
 • Επίσης μπορούν να φοιτήσουν, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, μόνο στην Α΄Λυκείου απόφοιτοι άλλων Γυμνασίων της χώρας (όχι Μουσικών), δίνοντας εξετάσεις στα εξής μουσικά μαθήματα :  Ευρωπαϊκή μουσική θεωρία και 1η αρμονία, σολφέζ, ιστορία μουσικής, ελληνική παραδοσιακή μουσική θεωρία και πράξη, πιάνο, ταμπουράς και όργανο επιλογής.
 • Προϋπόθεση για την εγγραφή μαθητών με κατατακτήριες εξετάσεις είναι :  1) Να υπάρχουν κενές θέσεις στην τάξη όπου ζητούν να φοιτήσουν οι υποψήφιοι,       2) Να έχουν βαθμό τουλάχιστον 10 (την βάση) σε όλα τα εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα και  3) Σε περίπτωση που οι θέσεις είναι λιγότερες απο τους επιτυχόντες, εισάγονται οι υποψήφιοι με την καλύτερη επίδοση βαθμολογίας.
 • Οι κατατακτήριες εξετάσεις πραγματοποιούνται συνήθως στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αμέσως μόλις αποσταλεί από το υπουργείο στο σχολείο μας η ακριβής ημερομηνία των εξετάσεων, ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα μας. Αμέσως μόλις βγουν τα αποτελέσματα, αναρτώνται στον ιστότοπό μας μόνο για λίγες μέρες. 
 • Την ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων μπορείτε να πληροφορείστε από την ιστοσελίδα μας ή να παραλαμβάνετε από την γραμματεία του σχολείου μας.

ΝΟΜΟΙ

 • Διαβάστε τη νομοθεσία για τις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ