ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...πληροφορίες
ΕΦΗΒΕΙΑ
Συζήτηση, Κυριακή 4 AΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ROSS DALY
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017. TA ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" /ROSS DALY ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΠ την Δευτέρα 24-4-2017, 6.00 - 9.30 μ.μ.

 
    Την Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η τέταρτη φετινή ενημέρωση που απευθύνεται στους υποψήφιους μαθητές μας της Α΄ Γυμνασίου και στους γονείς τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - B΄ Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

texnikes

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ  

 
      Την Πέμπτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου οι εκδηλώσεις του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης του Γυμνασίου είχε η φιλόλογος κα. Ελένη Εργά, ενώ του Λυκείου οι μουσικοί κ. Σπύρος Καζιάνης και Γιάννης Δροσίτης. Τις δύο εκδηλώσεις παρακολούθησαν και μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Λυκείου του Παρισιού Georges Brassens,  στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου τους με το Μουσικό μας Λύκειο. 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Α' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

 
efhbeia1
Ομιλία-Συζήτηση με θέμα: Εφηβεία - Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας
Η κα Αρετή Κυπραίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου στην κατάμεστη αίθουσσα της Χορωδίας
 
    Έγινε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 26/03/2017 στο σχολείο, η πρώτη Ομιλία-Συζήτηση με θέμα "Εφηβεία-Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας".
    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και είχε για κεντρικό ομιλητή την κα Αρετή Κυπραίου, Ψυχολόγο, M.Sc., Σύμβουλο και Συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
    Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου η κα Κυπραίου απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες και σχόλια των παρευρισκομένων.
  Για όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά και για όσους θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, υπάρχει μια συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας στην σελίδα των Γονέων. Διαβάστε περισσότερα...
 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - 24/03/2017

 
SYMBOULIO
Από την σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου, την Παρασκευή, 24/03/2017.
Εκ δεξιών προς τα αριστερά: Κα Ελένη Τσίντζου (Δ/ντρια Λυκείου), κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Πρόεδρος Συμβουλίου-Δ/ντης Γυμνασίου)
και Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)
 
   Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έγινε, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η σύγκληση των Σχολικών Συμβουλίων του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου, σε μια κοινή συνάντηση. 
    Στο Συμβούλιο συμμετείχαν, εκτός από τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου (δηλ. όλοι οι καθηγητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο), το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αντιπροσωπεία από τα 15μελή τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, καθώς επίσης και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης. Διαβάστε περισσότερα...
 

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

 Συμβουλές για αποτελεσματική μελέτη
 

ΣΥΓΚΛHΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

councilΣε εφαρμογή των σχετικών άρθρων, συγκαλείται σχολικό συμβούλιο για τις 24-3-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Λειτουργία του Σχολείου. Καταγραφή θετικών και αρνητικών γεγονότων στη λειτουργία και κατάθεση γόνιμων-καλοπροαίρετων προτάσεων για την περαιτέρω βελτίωση της .
2. Κτηριακά προβλήματα και καταγραφή σκέψεων για την  επίλυσης τους.
3. Λοιπά θέματα. 
Η παρουσία των συναδέλφων είναι υποχρεωτική. Από τη διεύθυνση Γυμνασίου - Λυκείου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

Gefyres

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

    Για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με τις δημιουργίες τους. Δέκα (10) μαθητές/τριες του Γ΄1, Γ΄3 και Γ΄5 θα βραβευτούν από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα και θα κερδίσουν δώρα σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Δευτέρα 20 Μαρτίου.
    Θα βραβευτούν οι μαθητές/τριες: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Γεώργιος, ΒΡΥΣΑΣ Γεώργιος, ΑΝΔΡΙΚΟΥ Αναστασία, ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ Μαρία Ευγενία, ΒΛΑΧΟΥ Αναστασία, ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία, ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασία, ΧΑΡΜΠΙΛΑ  Αικατερίνη, ΤΣΑΝΤΙΛΑ Νίκη, ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Άννα και ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ Αλεξάνδρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΠ την Δευτέρα 27-3-2017, 6.00 - 9.30 μ.μ.

 
    Την Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η τρίτη φετινή ενημέρωση που απευθύνεται στους υποψήφιους μαθητές μας της Α΄ Γυμνασίου και στους γονείς τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. 
 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ MARIE CURIE ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Ακαδημία των Παρισίων στην Πρεσβεία της Γαλλίας την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 32 μαθητές/τριες και 3 καθηγητές/τριες του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης πραγματοποίησαν 4ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Παρίσι και στο Γυμνάσιο Marie Curie από Τετάρτη 8 έως Σάββατο 11/3/2017. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Ελένη Σκαρέντζου, Βασίλης Αντωνόπουλος και Γιάννης Χαρμπίλας. Στο πρόγραμμα συνεργασίας με το γαλλικό σχολείο συμμετέχει και η φιλόλογός μας κα Ντία Αριστοδήμου, που ετοίμασε εργασίες με τους μαθητές της πάνω στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία και την "Ποιητική" του Αριστοτέλη. Τον Μάιο περιμένουμε αντίστοιχη επίσκεψη Γάλλων μαθητών από το Γυμνάσιο Marie Curie στο σχολείο μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ... ANΤΙΛΟΓΙΕΣ

   Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το Μουσικό Γενικό Λύκειο Παλλήνης με μία ομάδα επτά μαθητών της Α΄ Λυκείου πήρε μέρος στους προκριματικούς φιλικούς αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2017. Τους μαθητές συνόδευε η φιλόλογος κα Ελένη Εργά. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε τρεις γύρους Αντιλογίας με ισάριθμα σχολεία. Η προσπάθεια των μαθητών στους αγώνες ήταν ικανοποιητική και επισημάνθηκε η ευγενής παρουσία και η κοσμιότητα της συμπεριφοράς τους. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το τηλεοπτικό απόσπασμα από τις ειδήσεις της ΕΡΤ 

foto1

OΜΙΛΙΑ/ ΑΡΘΡΟ του κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

   Προσκεκλημένος εισηγητής στο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο "Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο διεθνές περιβάλλον, πραγματικότητα, προβληματισμοί, προοπτικές",  ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κων/νος Παπαγεωργίου  ανέλυσε τα προβλήματα της Ελληνικής Παιδείας και πρότεινε λύσεις. Στο κείμενο  ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε εκτενώς στα Μουσικά Σχολεία ως  παράδειγμα προς μίμηση, ένα θέμα που γνωρίζει καλά από την πολύχρονη θητεία του στο σχολείο μας.

και πληροφορίες για την εκδήλωση...

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ROSS DALY

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...  

Ενημερώθηκε το ημερολόγιο μας... , συνοπτικά:
 • Από Παρασκευή 27/1 έως Τρίτη 31/1 ομάδα μαθητών/καθηγητών της παραδοσιακής μουσικής στην Κρήτη του Ross Daly
 • Δευτέρα 30/1 Μαθητές του Λυκείου μας παίζουν στο Παρίσι 
 • Πέμπτη 2/2 Παράδοση βαθμολογίας 4μήνου (καθηγητές Γυμνασίου)
 • Δευτέρα 13/2 Επίδοση βαθμολογίας 4μήνου Γυμνασίου - Λυκείου (γονείς) & εκλογές νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 
 • Τρίτη 14/2 Οι καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Δευτέρα 20/2 Οι καθηγητές της ευρωπαϊκής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Τετάρτη 1/3 Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Τρίτη 7/3 Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Δευτέρα 13/3 Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους (1η συναυλία)
 • Τρίτη 21/3 Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους (2η συναυλία) ΝΕΟ
 • Τρίτη 21/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (1η συναυλία)
 • Δευτέρα 27/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (2η συναυλία)
 • Παρασκευή 7/4 Καλό Πάσχα...!!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ GEORGES BRASSENS ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Μαθητές  και μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης  θα συμμετάσχουν σε κοινή συναυλία με μαθητές/τριες του Λυκείου Georges Brassens στο Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του κου Gilles PECOUT, Πρύτανη της Ακαδημίας και των Πανεπιστημίων των Παρισίων και την κα Μαρία Γκράβαρη Μπάρμπα διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις 18.30. Διαβάστε λεπτομέρειες...

gallika

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ

   Η μέθοδος του ταμπουρά  έχει γραφτεί σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών « ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» του ΙΕΠ.

   Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε τη Μέθοδο Ταμπουρά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου pdf.

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (στη συγγραφή των οποίων συμμετείχαν αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ή κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ που κατασκευάσαμε για την ευκολία πλοήγησής σας.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ