ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...πληροφορίες
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

    Μαθητές και απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας την 1-3 Δεκεμβρίου 2016 με θέμα: "Ημέρες Παιδαγωγικής Freinet", κύκλος "Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο". Διαβάστε περισσότερα...

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης

dimarxos

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος), Οδυσσέας Ρομπάκης,, Άγγελος Λιακόπουλος (Σχ. Επιτροπή Δήμου), Θανάσης Ζούτσος (Δήμαρχος), Νίκος Ζαμπέτης (Tαμίας), Δημήτρης Ασημακόπουλος και Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας) στο γραφείο του Δημάρχου Παλλήνης

   Την Πέμπτη 24/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Η συνάντηση είχε σαν σκοπό να γνωριστούμε με τον κ. Δήμαρχο και να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την εν γένει λειτουργία και συντήρηση του σχολείου. Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κάθε Παρασκευή οι καθηγητές του Λυκείου θα δέχονται τους γονείς των μαθητών για ενημέρωση της προόδου των παιδιών τους, σύμφωνα με τον ΠΙΝΑΚΑ.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 21-11-2016 και από 09:30-13:00 καλούνται  οι γονείς για συνεργασία με τους καθηγητές και για την ενημέρωση της πρόοδου των παιδιών. Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον πίνακα 1 που μπορείτε να διαβάσετε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι  εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το σχολείο την Τετάρτη 23-11-2016 και κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στον πίνακα 2 στην ίδια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

 ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ

Η μέθοδος του ταμπουρά  έχει γραφτεί σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών « ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» του ΙΕΠ.

Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε τη Μέθοδο Ταμπουρά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου pdf.

 ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΠΜΓΛΠ

 Επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα στο δεξί πάνελ. Αν και ελλιπής, η αυτόματη μετάφραση δίνει μια γενική πολυγλωσσική εικόνα του σχολείου μας.

 ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 

Το νέο Π.Δ.  περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής

Filippou

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Ζαμπέτης (Ταμίας), Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας), Οδυσσέας Ρομπάκης, Πέτρος Φιλίππου (Αντιπεριφερειάρχης,), Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος) και Δημήτρης Ασημακόπουλος στο γραφείο του κ. Φιλίππου

Την Δευτέρα, 14/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Η συνάντηση, πέραν της γνωριμίας, είχε ως σκοπό να εκθέσουμε στην Περιφέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο και να ζητήσουμε την συνδρομή της στην επίλυσή τους. Η συνάντηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία!! Διαβάστε περισσότερα...

 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

   Οι μαθήτριες μας Χριστίνα Κουκουλιτάκη, Γ΄ Γυμνασίου (τάξη κιθάρας Σταύρου Κατηρτζόγλου) και το τρίο φλάουτων : Εύη Λαγάρα, Γ΄ Λυκείου,  Παπαδάκη Ναυσικά, Β΄ Λυκείου και Κωνσταντουράκη Αθηνά, Β΄ Λυκείου (τάξεις Ιλιάνας Μιχοπούλου και Λεμονιάς Πάστη) εμφανίστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ2, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. 

   Όλη η εκπομπή στην ΕΡΤ2 web tv 

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

   "Η ελληνική γλώσσα είναι μία, και όσο βαθύτερα  τη γνωρίσουμε, τόσο καλύτερα επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και αρθρώνουμε τον προσωπικό μας λόγο".  Δήμητρα Τσίγκα – Ρένα Φερεντίνου.

   Με αυτά τα λόγια οι δύο καθηγήτριες του σχολείου μας προλογίζουν την θαυμάσια εργασία τους πάνω στο Ανθολόγιο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας που εκπόνησαν και που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και όχι μόνο!

Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

  • Η Χαρά Βέττου (κιθάρα), μαθήτριά μας πέρυσι της Γ΄ Γυμνασίου, μετακόμισε φέτος για οικογενειακούς λόγους στο Λονδίνο και είναι πλέον απο τους συνολικά 150 επιτυχόντες μαθητές από όλη την Αγγλία, που θα φοιτήσουν στο Guildhall School of Music του Λονδίνου. Καλή πρόοδο, Χαρά!
  • Η Ελίνα Μητρούσια, απόφοιτος του σχολείου μας το 2015, εισήχθη φέτος στη σχολή πιάνου της Μουσικής Ακαδημίας Franz Liszt της Βουδαπέστης, μιας από τις πιο γνωστές Ανώτατες Μουσικές Σχολές του κόσμου. Ελίνα, καλή συνέχεια! 
  •    Για πρώτη φορά εφέτος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα των Γερμανικών στο Βερολίνο μαθήτρια του σχολείου μας. Πρόκειται για τη μαθήτρια του γ4 Γυμνασίου (σχ. έτος 
2015-16) Νίνα Παπαδάκη-Κουνάδη, η οποία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄αυτή την μοναδική εμπειρία. 

Περισσότερα στη σελίδα Γερμανικών του ιστότοπου...

ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (όπου συμμετείχαν στη συγγραφή τους αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ή κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ που κατασκευάσαμε για την ευκολία πλοήγησής σας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

"Χαράς ευαγγέλια" γι' αυτούς που παίζουν έγχορδα! Ο διακεκριμένος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος ούτε λίγο, ούτε πολύ μας ανακοινώνει ότι είναι πολύ πιθανόν να αποτελούμαστε από παλλόμενες χορδές! 
Άκρως ενδιαφέρουσα και εκλαϊκευμένη συνέντευξη του κορυφαίου Έλληνα δόκτορα στον Π. Σαββίδη που εδώ και χρόνια τιμά την ελληνική δημοσιογραφία. Αξίζει να τους ακούσουμε για μία απολαυστική ώρα.
 
 
 
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ