ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...πληροφορίες
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ROSS DALY
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017. TA ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" /ROSS DALY ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΠ, Δευτέρα 27-3-2017, 6.00 - 9.30 μ.μ.  

   Την Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η τρίτη φετινή ενημέρωση που απευθύνεται στους υποψήφιους μαθητές μας της Α΄ Γυμνασίου και στους γονείς τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ... ANΤΙΛΟΓΙΕΣ

   Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το Μουσικό Γενικό Λύκειο Παλλήνης με μία ομάδα επτά μαθητών της Α΄ Λυκείου πήρε μέρος στους προκριματικούς φιλικούς αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2017. Τους μαθητές συνόδευε η φιλόλογος κα Ελένη Εργά. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε τρεις γύρους Αντιλογίας με ισάριθμα σχολεία. Η προσπάθεια των μαθητών στους αγώνες ήταν ικανοποιητική και επισημάνθηκε η ευγενής παρουσία και η κοσμιότητα συμπεριφοράς τους. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το τηλεοπτικό απόσπασμα από τις ειδήσεις της ΕΡΤ 

foto1

OΜΙΛΙΑ/ ΑΡΘΡΟ του κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

   Προσκεκλημένος εισηγητής στο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο "Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο διεθνές περιβάλλον, πραγματικότητα, προβληματισμοί, προοπτικές",  ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κων/νος Παπαγεωργίου  ανέλυσε τα προβλήματα της Ελληνικής Παιδείας και πρότεινε λύσεις. Στο κείμενο  ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε εκτενώς στα Μουσικά Σχολεία ως  παράδειγμα προς μίμηση, ένα θέμα που γνωρίζει καλά από την πολύχρονη θητεία του στο σχολείο μας.

και πληροφορίες για την εκδήλωση...

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ROSS DALY

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ -13/02/2017.  

     Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και από ώρα 10:30 - 14:00 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. Μπορείτε να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας στα μέλη  της εφορευτικής επιτροπής με τους παρακάτω τρόπους:

 1. Τηλεφωνικά: Νίκος Ζαμπέτης - 697 73 42 434,  Κώστας Ρεπούλης - 693 70 57 758, Γωγώ Αλουπογιάννη - 697 74 43 292
 2. Με email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 3. Στην Γραμματεία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...  

Ενημερώθηκε το ημερολόγιο μας... , συνοπτικά:
 • Από Παρασκευή 27/1 έως Τρίτη 31/1 ομάδα μαθητών/καθηγητών της παραδοσιακής μουσικής στην Κρήτη του Ross Daly
 • Δευτέρα 30/1 Μαθητές του Λυκείου μας παίζουν στο Παρίσι 
 • Πέμπτη 2/2 Παράδοση βαθμολογίας 4μήνου (καθηγητές Γυμνασίου)
 • Δευτέρα 13/2 Επίδοση βαθμολογίας 4μήνου Γυμνασίου - Λυκείου (γονείς) & εκλογές νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 
 • Τρίτη 14/2 Οι καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Δευτέρα 20/2 Οι καθηγητές της ευρωπαϊκής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Τετάρτη 1/3 Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Τρίτη 7/3 Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Δευτέρα 13/3 Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Τρίτη 21/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (1η συναυλία)
 • Δευτέρα 27/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (2η συναυλία)
 • Παρασκευή 7/4 Καλό Πάσχα...!!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ GEORGES BRASSENS ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Μαθητές  και μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης  θα συμμετάσχουν σε κοινή συναυλία με μαθητές/τριες του Λυκείου Georges Brassens στο Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του κου Gilles PECOUT, Πρύτανη της Ακαδημίας και των Πανεπιστημίων των Παρισίων και την κα Μαρία Γκράβαρη Μπάρμπα διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις 18.30. Διαβάστε λεπτομέρειες...

gallika

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΠ, Παρασκευή 27-1-2017, 6.00 - 9.30 μ.μ.  

     Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η πρώτη φετινή ενήμερωση των υποψηφίων μαθητών μας της Α΄ Γυμνασίου και των γονέων τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2017. 

 ΠΕΡΙ ΓΡΙΠΗΣ...  

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, η γρίπη επισκέφθηκε και το σχολείο μας. Σκοπός αυτού του σημειώματος είναι να τη θεωρήσουμε ανεπιθύμητο επισκέπτη, ώστε να μην εγκατασταθεί στις τάξεις μας. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά:
Οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, όταν διαπιστώνουν ασθένεια.
Οι μαθητές να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής: Πλύσιμο χεριών, προστασία στόματος με χαρτομάντιλο κατά τον βήχα/φτέρνισμα, να μην πίνουν νερό από το ίδιο μπουκάλι, να μη μοιράζονται τροφές ή ρουχισμό με τους συμμαθητές τους.
Η τήρηση των παραπάνω κανόνων είναι υποχρέωση όλων μας. 
 

 

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ

   Η μέθοδος του ταμπουρά  έχει γραφτεί σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών « ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» του ΙΕΠ.

   Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε τη Μέθοδο Ταμπουρά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου pdf.

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (στη συγγραφή των οποίων συμμετείχαν αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ή κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ που κατασκευάσαμε για την ευκολία πλοήγησής σας.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

 
Ο Χάρτης των Μαθηματικών
 
 
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ