ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...πληροφορίες
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνάντηση μαθητών και καθηγητών κιθάρας, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΓΝΩΡΙΜΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

 ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

logo1

         Το σχολείο είχε την τιμή να διοργανώσει την  1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, που τελείωσε στις 2.οο μ.μ. της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016.

  25 καθηγητές και 220 μαθητές συμμετείχαν σε σεμινάρια ηχοληψίας κιθάρας, κατασκευής οργάνων και διαμόρφωσης νυχιών. Έγινε επίσης συζήτηση περί μαθητοκεντρικής διδασκαλίας, την οποία διεύθυναν μαθητές. Παράλληλα, οι καθηγητές παρακολούθησαν σεμινάριο προγράμματος σπουδών κιθάρας και μεθόδων διδασκαλίας του οργάνου. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα κιθαριστικά σύνολα Παλλήνης, Ιλίου και Πειραιά, καθώς και συναυλία των σολίστ Άρη Καραγιωργάκη, Κατερίνας Λιουδάκι και Δημήτρη Κοτρωνάκη. Τα σχόλια μετά το τέλος της εκδήλωσης μάς ενθαρρύνουν για τη συνέχεια!   Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΜΓΛΠ  - Συνάντηση με τους Διευθυντές του Σχολείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου, ζήτησε συνάντηση με τους διευθυντές του σχολείου μας για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα. Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 13/10/2016.   Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιδοτήσει μετά από αίτησή μας τριήμερη (3) πολιτιστική επίσκεψη ομάδας 20 μαθητών/τριων και τριών καθηγητών/τριων του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης στο Βέλγιο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από Τρίτη 18 έως Πέμπτη 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. Οι μαθητές/τριες επελέγησαν διότι διακρίθηκαν είτε στο μάθημα των γαλλικών είτε στα μαθήματα γενικής παιδείας είτε στα μουσικά μαθήματα.  Περισσότερα στη σελίδα των γαλλικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΜΓΛΠ

 
     Η σίτιση άρχισε!...
     Από την Δευτέρα 17/10/2016 άρχισε να εφαρμόζεται η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του αναδόχου και αφορά τη σίτιση των μαθητών του σχολείου μας και των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου του Γέρακα (περίπου 890 μερίδες ημερησίως). Για το πλήρες κείμενο της σύμβασης πατήστε εδώ
   Μετά από συνενόηση με τους διευθυντές των σχολείων, ο ανάδοχος έφτιαξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης 4 εβδομάδων με πλήρη ανάλυση των γευμάτων που θα προσφέρονται κάθε ημέρα στους μαθητές. Για να δείτε το πρόγραμμα 4 εβδομάδων σίτισης πατήστε εδώ.
Η σύμβαση περιγράφει με πλήρη λεπτομέρεια το διαιτολόγιο, ακολουθεί την μεσογειακή διατροφή (βάσει των προτάσεων του Υπουργείου) και τα βασικά σημεία της είναι τα εξής:  Διαβάστε περισσότερα...

 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

   Οι μαθήτριες μας Χριστίνα Κουκουλιτάκη, Γ΄ Γυμνασίου (τάξη κιθάρας Σταύρου Κατηρτζόγλου) και το τρίο φλάουτων : Εύη Λαγάρα, Γ΄ Λυκείου,  Παπαδάκη Ναυσικά, Β΄ Λυκείου και Κωνσταντουράκη Αθηνά, Β΄ Λυκείου (τάξεις Ιλιάνας Μιχοπούλου και Λεμονιάς Πάστη) εμφανίστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ2, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. 

   Όλη η εκπομπή στην ΕΡΤ2 web tv 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

xanthoulis     Με περισυλλογή και σεβασμό στο χώρο, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ασφαλώς τα παιδιά δεν πρόφθασαν να δουν προσεκτικά όλα τα εκθέματα, καθώς το μουσείο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίας ελληνικής τέχνης του κόσμου, ελπίζουμε όμως ότι αυτή η επίσκεψη θα τους γεννήσει την επιθυμία να το επισκεφθούν και πάλι με τους γονείς τους κάποια Κυριακή. Ο διακεκριμένος μουσικός κ. Νίκος Ξανθούλης ερμήνευσε με μεγάλη ευχέρεια μέρος από το κοντσέρτο που έγραψε ο ίδιος για αρχαία ελληνική λύρα και ορχήστρα. Ο κ. Ξανθούλης ήταν λαλίστατος και αστείρευτη πηγή γνώσεων για την αρχαία ελληνική μουσική. Οι μαθητές έκαναν δεκάδες ερωτήσεις για τη θαυμαστή του ερμηνεία στη λύρα και για το ίδιο το αρχαίο αυτό μουσικό όργανο, στις οποίες ο συνθέτης και ερμηνευτής απάντησε με κέφι και ευχέρεια λόγου. Εντυπωσιακή ήταν και η ξενάγηση στα κυκλαδίτικα τρισδιάστατα ειδώλια, στο μυκηναϊκό τμήμα, στη γλυπτοθήκη με έργα της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής εποχής, στην αίθουσα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και στην αίθουσα "Οδύσσεια"

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

   "Η ελληνική γλώσσα είναι μία, και όσο βαθύτερα  τη γνωρίσουμε, τόσο καλύτερα επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και αρθρώνουμε τον προσωπικό μας λόγο".  Δήμητρα Τσίγκα – Ρένα Φερεντίνου.

   Με αυτά τα λόγια οι δύο καθηγήτριες του σχολείου μας προλογίζουν την θαυμάσια εργασία τους πάνω στο Ανθολόγιο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας που εκπόνησαν και που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και όχι μόνο!

Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

  • Η Χαρά Βέττου (κιθάρα), μαθήτριά μας πέρυσι της Γ΄ Γυμνασίου, μετακόμισε φέτος για οικογενειακούς λόγους στο Λονδίνο και είναι πλέον απο τους συνολικά 150 επιτυχόντες μαθητές από όλη την Αγγλία, που θα φοιτήσουν στο Guildhall School of Music του Λονδίνου. Καλή πρόοδο, Χαρά!
  • Η Ελίνα Μητρούσια, απόφοιτος του σχολείου μας το 2015, εισήχθη φέτος στη σχολή πιάνου της Μουσικής Ακαδημίας Franz Liszt της Βουδαπέστης, μιας από τις πιο γνωστές Ανώτατες Μουσικές Σχολές του κόσμου. Ελίνα, καλή συνέχεια! 
  •    Για πρώτη φορά εφέτος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα των Γερμανικών στο Βερολίνο μαθήτρια του σχολείου μας. Πρόκειται για τη μαθήτρια του γ4 Γυμνασίου (σχ. έτος 
2015-16) Νίνα Παπαδάκη-Κουνάδη, η οποία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄αυτή την μοναδική εμπειρία. 

Περισσότερα στη σελίδα Γερμανικών του ιστότοπου...

ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
    Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας ενημέρωση από τον Διευθυντή του DAAD (Γερμανική Υπηρεσία για τις Ανταλλαγές Φοιτητών), κ. Roggenkamp, σχετικά με τα Πανεπιστήμια στη Γερμανία και τις υποτροφίες που για πρώτη φορά φέτος και εις το εξής θα μπορούν να διεκδικούν 2 μαθητές του σχολείου μας ετησίως για σπουδές στη Γερμανία. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από την σχετική ιστοσελίδα του σχολείου μας. 

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (όπου συμμετείχαν στη συγγραφή τους αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ή κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ που κατασκευάσαμε για την ευκολία πλοήγησής σας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

"Χαράς ευαγγέλια" γι' αυτούς που παίζουν έγχορδα! Ο διακεκριμένος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος ούτε λίγο, ούτε πολύ μας ανακοινώνει ότι είναι πολύ πιθανόν να αποτελούμαστε από παλλόμενες χορδές! 
Άκρως ενδιαφέρουσα και εκλαϊκευμένη συνέντευξη του κορυφαίου Έλληνα δόκτορα στον Π. Σαββίδη που εδώ και χρόνια τιμά την ελληνική δημοσιογραφία. Αξίζει να τους ακούσουμε για μία απολαυστική ώρα.
 
 
 
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ