ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

...πληροφορίες
ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΒΕΑΚΕΙΟ 19/6/2016
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
Θερινή συναυλία μουσικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΑΡΧΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 19:00

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας φιλοξενούμε:

  • Την Αμερικάνικη χορωδία Ray of Hope Christian Church Choir
  • Την χορωδία "Μουσικά Κύμματα"
  • Την χορωδία Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου
  • Το πιανιστικό ντούο Αθανασία Λαβάντη - Ελένη Χολέβα σε έργα Θέμελη και Σαμαρά

Η παρουσία μαθητών, γονέων καθηγητών και κοινού θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην τελευταία αυτή εκδήλωση της σχολικής χρονιάς που φεύγει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη  (κλικ στην αφίσα για περισσότερα)

       2016 6 7

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Η σύνθεση "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" της Σοφίας Αλεξάνδρου (στίχοι,μουσική,πιάνο),μαθήτριας της Α΄Λυκείου ΠΜΓΛΠ,κατέλαβε στον 2ο ετήσιο μουσικό διαγωνισμό της "Βουλής των εφήβων" μία από τις 4 πρώτες θέσεις για τραγούδια μαθητών Λυκείων από όλη την Ελλάδα.
Τα 4 αυτά τραγούδια θα παρουσιαστούν στις 8/7/2016 στα πλαίσια των εργασιών της ΚΑ΄ συνόδου της "Βουλής των Εφήβων".
Πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία του τραγουδιού είχαν οι εξής μαθητές του ΠΜΓΛΠ:  Βέρα Νόνη (Α΄Λυκείου,φωνή), Ανδρέας Πορτελάνος (Γ' Λυκείου,βιολοντσέλο) και Θάνος Πάτσας (Β' Λυκείου, βιολί).   Ακούστε τη σύνθεση...
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTIΣΜΟΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6: Εόρτια Μουσικών Σχολείων Αττικής, Βεάκειο θέατρο, ώρα 20:15

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/6 : Συνεδρίαση για αποτελέσματα γυμνασίου (11.15) και ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο σχολείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/6 : Αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής υποψηφίων για την Α’ Γυμνασίου και ανάρτηση τους στο σχολείο και στον ιστότοπο,  αργά το απόγευμα (παρακαλούνται οι γονείς να μην παραμένουν στην ιστοσελίδα χωρίς λόγο, γιατί λόγω φόρτου κίνησης δυσχεραίνουν την ανάρτηση).

ΠΕΜΠΤΗ 23/6: Παρουσίαση οργάνων στους νεοεισαχθέντες, επιλογή ατομικού οργάνου και ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των μαθητών, ώρα 8 π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6 :  Επίδοση ελέγχων Γυμνασίου (10-12πμ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6:  Απολυτήρια Γυμνασίου για τους μαθητές  που ΔΕΝ θα φοιτήσουν στο Μουσικό Λύκειο (τα απολυτήρια αυτών που θα φοιτήσουν στο Μ.Λ.  θα σταλούν υπηρεσιακώς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6:  Συναυλία Παραδοσιακών Συνόλων, Στοά του Βιβλίου , ώρα 19:30

ΤΡΙΤΗ 28/6: Τελετή αποφοίτησης Γυμνασίου και Λυκείου, ώρα 19:30

TETAΡΤΗ 29/6: Ώρα 10 π.μ. Κοινή, απολογιστική της χρονιάς,, συνεδρίαση καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου. Προτάσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

ΠΕΜΠΤΗ 30/6: Συνεδρίαση λήξης σχολικής χρονιάς

ΤΕΤΑΡΤΗ  6/7 :  Συναυλία Αμερικάνικης Χορωδίας στην αίθουσα συναυλιών ΠΜΓΛΠ, ώρα 19:00

 

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (όπου συμμετείχαν στη συγγραφή τους αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες, για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα ώστε να κατεβάσετε ανεξάρτητα αρχεία για το κάθε ένα.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ, ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ώρα 7:30 - Στοά του Βιβλίου. Θερινή συναυλία μουσικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης θα μας ξεναγήσουν στους μουσικούς χάρτες των ηχοχρωμάτων της παράδοσης μας, με οδηγούς το λαούτο και τη λύρα, το ούτι με τον ταμπουρά, το βιολί και το σαντούρι, το κανονάκι με το νέι, το καβάλι και το νταούλι.

 

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 
 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Duo Fina" της EΡT2

 
 

Δείτε όλη την εκπομπή (σε 5 μέρη) εδώ  δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από τις πρόβες

 

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων.

Το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Πειραματικό Αναβρύτων, το 2ο Πειραματικό Αθηνών και άλλα πρότυπα και πειραματικά σχολεία επελέγησαν από το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχουν σε αυτή την εκπαιδευτική συνεργασία. Το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Γυμνάσιο Marie Curie, ενώ το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης με το Λύκειο Georges Brassens, σχολεία με μουσικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ

 
 

Παγκόσμια ημέρα φωνής, 16 Απριλίου. Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Παν/μίου ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση της χορωδίας του ΠΜΓΛΠ.

"Hear my prayer", Felix Mendelssohn Χορωδία: ΠΜΓΛΠ, δ/νση: Λουίζα Τσέγκα. Πιάνο: Ελένη Χολέβα. Δ/λια: Λ. Τσέγκα, Γ. Κοντίτσης, Ε. Νταφέκα, Ε. Χολέβα. Σολίστ: Ανθή Παπαδοπούλου. Ηχοληψία: Φώτης Μόσχος. Υπ/νη εκδήλωσης: Αναστασία Γεωργάκη.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ