ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...πληροφορίες
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

ΧΑΚΕΡΣ

    Τελευταία ο ιστότοπός μας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από ρώσο χάκερ. Η ιστορία ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι, είχαμε όμως την ελπίδα ότι τελικά "καθάρισε". Δυστυχώς πρόσφατα ανακαλύψαμε συνδέσμους με τυχερά παιχνίδια και συνταγές ομορφιάς στο footer του ιστότοπου (κάτω κάτω). Έτσι ανανεώσαμε την ασφάλεια του ιστότοπου. Ελπίζουμε ότι μετά από επίπονες προσπάθειες πολλών ωρών έχει οριστικά καθαρίσει και ευελπιστούμε να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αν όμως ξανασυμβεί, παρακαλώ συγχωρήστε μας για λίγες μέρες/ώρες μέχρι να φέρουμε τη "σκούπα". Είναι λυπηρό το ότι ασυνείδητοι χάκερς κερδίζουν από διαφημίσεις εκμεταλλευόμενοι τη δημοτικότητα ενός ιστότοπου, χωρίς να γνωρίζουν αν πρόκειται για σχολείο, νοσοκομείο κλπ., αλλά... έτσι είναι η ζωή!

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ HOMO CITHARISTA

template logo new   O ανεξάρτητος ιστότοπος homo citharista δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τη διδασκαλία της κλασικής κιθάρας. Περιλαμβάνει πληροφορίες και ηλεκτρονικά βοηθήματα διδασκαλίας για τα νέα βιβλία κιθάρας των Σταύρου Κατηρτζόγλου και Αστρινού Καραγιώργάκη που θα διδαχθούν από φέτος στο σχολείο μας. Παρέχονται σύνδεσμοι για παρτιτούρες, βίντεο, διαδραστική βοήθεια στα μαθήματα και ιστορία του οργάνου. Ο ιστότοπος homo citharista  φιλοδοξεί να συγκεντρώσει απόψεις, έργα και άρθρα για τη διδασκαλία της κιθάρας από Έλληνες και ξένους κιθαριστές που αγαπούν την κιθάρα και την διδασκαλία της. 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

    Πρόγραμμα ατομικών μαθημάτων για ΤΡΙΤΗ  27/9/16

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

  •  H μαθήτρια της κλασικής κιθάρας Χαρά Β., που ήταν πέρυσι στη Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, μετοίκησε φέτος στο Λονδίνο για οικογενειακούς λόγους. Με χαρά μας μάθαμε ότι ήταν μεταξύ των 150 παιδιών από όλη την Αγγλία που πέρασε στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου. Καλή πρόοδο, Χαρά!
  • Η Ελίνα Μητρούσια, που αποφοίτησε από το σχολείο μας το 2015, έγινε δεκτή φέτος στη σχολή πιάνου της Μουσικής Ακαδημίας Franz Liszt της Βουδαπέστης, μιάς από τις πιο γνωστές Ανώτατες Μουσικές Σχολές του κόσμου. Ευχόμαστε στην Ελίνα καλή συνέχεια!  

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

   Με την ευκαιρία του φετινού Αγιασμού, μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΟΝΕΩΝ

 
   Αγαπητοί γονείς της Α΄ Γυμνασίου (και όχι μόνο). Απογραφείτε ηλεκτρονικά στο Σύλλογο Γονέων στον ιστότοπό μας. Έτσι θα λαμβάνετε ενημερώσεις, θα συμβάλετε σημαντικά στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σας με τα σχολικά λεωφορεία και, δηλώνοντας το επάγγελμά σας, μπορείτε να βοηθήσετε ως εθελοντές στην κάλυψη αναγκών του σχολείου, όχι απαραίτητα με προσωπική εργασία. Το ΠΜΓΛΠ είναι υπόθεση όλων μας. Οι γνώσεις σας, οι διασυνδέσεις σας και η καλή σας διάθεση μπορούν να είναι πολύτιμα εργαλεία βελτίωσης του σχολείου ΜΑΣ. Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε εδώ
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
    Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας ενημέρωση από τον Διευθυντή του DAAD (Γερμανική Υπηρεσία για τις Ανταλλαγές Φοιτητών), κ. Roggenkamp, σχετικά με τα Πανεπιστήμια στη Γερμανία και τις υποτροφίες που για πρώτη φορά φέτος και εις το εξής θα μπορούν να διεκδικούν 2 μαθητές του σχολείου μας ετησίως για σπουδές στη Γερμανία. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από την σχετική ιστοσελίδα του σχολείου μας. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιδοτήσει μετά από αίτησή μας τριήμερη (3) πολιτιστική επίσκεψη ομάδας 20 μαθητών/τριων  και τριών καθηγητών/τριων του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης στο Βέλγιο. Οι μαθητές/τριες επιλέχτηκαν διότι διακρίθηκαν είτε στο μάθημα των γαλλικών είτε στα μαθήματα γενικής παιδείας είτε στην μουσική. Περισσότερα στην αρχική σελίδα γαλλικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

   Διαβάστε τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο Γυμνάσιο για τη σχολική χρονιά 2016-17

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ γ4 ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

   Για πρώτη φορά εφέτος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα των Γερμανικών στο Βερολίνο μαθήτρια του σχολείου μας. Πρόκειται για τη μαθήτρια του γ4 (σχολικό έτος 2015-2016) Νίνα Παπαδάκη-Κουνάδη, η οποία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄αυτή την μοναδική εμπειρία. Περισσότερα στη σελίδα Γερμανικών του ιστότοπου...

ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (όπου συμμετείχαν στη συγγραφή τους αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ώστε να κατεβάσετε ανεξάρτητα αρχεία για το κάθε ένα, ή στο σύνδεσμο ΕΔΩ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ) για καλύτερη πλοήγηση.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

   Απόφοιτοι της 1η χρονιάς λειτουργίας του ΠΜΓΛΠ. Φωτογραφία Π. Λυκούδης. Από δεξιά: Σωτήρης Ματεντζόγλου, Κατερίνα Μητροπούλου, Μαρία Μελαχροινού, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Θεοδώρα Τζόλα, Σόνια Χαραλαμπίδου, Δημήτρης Κάσσης, Κατσίρης, Χαρά Κανελλοπούλου,  Ζαφειρόπουλος.
 
apofoitoi PMGLP
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ